Zijn Daesh (IS) de nazaten van Al Khawaarij?

0
204

Na de veldslag Hunayn stormde een man genaamd Dhoel-Khuwaysarah op de Profeet af die net de buit aan het verdelen was. Hij zei: “O Mohammed, vrees Allah!” Waarop de Profeet zei: “Wie zou Allah gehoorzamen als ik Hem ongehoorzaam was? Hij heeft me de mensen van de aarde toevertrouwd, maar jij vertrouwt mij niet?”

Al Khawaarij betekent -zij die uit het geloof zijn uitgetreden-. Het zijn de nazaten van Dhoel-Khuwaysarah, een sekte, dat naar boven kwam ten tijde van Uthmaan Ibn Affan, de vierde Khalief en schoonzoon van Profeet. Zij waren verantwoordelijk voor het vermoorden van veel metgezellen van de profeet waaronder Uthmaan en imam Ali ibn Aboe Talib. 

Al Khawaarij onderscheiden zich door de volgende overtuigingen die niet te vinden zijn in de overige fracties binnen de islam.:

1: alle andere moslims zijn ongelovigen.
2: omdat zij de andere fracties tot ongelovigen hebben verklaard,worden zij vermoord om de islam te zuiveren. 
3: Zij denken dat zij alleen dichtbij God kunnen komen door het moorden. 
4: Alleen tijdens een oorlogssituatie komen zij tot bloedige bloei. 

De structuur van Daesh
IS, begon in Irak maar haar voorlopige hoofdstad is Ar-Raqqah. Een bewuste keuze omdat de stad vroeger als zomerverblijf diende van Khalief Haroen ar-Rashid. Maar de droomhoofdstad is en blijft de stad Al Madinah in Saoedi Arabië -de tweede heilige plek- voor de moslims waar de Profeet ligt begraven. Dit is een nachtmerrie van Saoedi’s die miljarden dollars stoppen in de strijd tegen de IS.

Assad, Al Baghdadi Connection
Na de inval van Bush in Irak hebben duizenden Ba’ath-partij leden zich aangesloten bij IS-Irak. Van de een op de andere dag werden ze werkloos en konden zelfs naar hun pensioen fluiten. Vernederd en uit frustratie hebben zij zich aangesloten bij de IS-Irak waar een strijder tussen de 300 en 700 dollar per dag verdient.

Volgens de schattingen heeft IS tussen de vijf en zeven miljard dollar in eigen beheer door o.a. de verkoop van olie op de zwarte markt aan Turkije, Jordanie, Libanon en zelfs aan Assad. Als gevolg hiervan kelderde de olieprijs van 108 naar 54 dollar, weer een reden voor de Saoedi’s en Rusland om met de IS af rekenen. Niet de ideologie of religie, maar de olie en het geld is heer en meester in het Midden Oosten.

Dan is er het schaakspel van IS. De Syrische commandant die IS-Irak-leider Al Baghdadi had benoemd vocht aanvankelijk mee met al-Nusra en richtte een eigen IS in Syrië op in de veronderstelling dat Assad verslagen was. Het maakte Al Baghdadi woedend, hij noemde het een verraad aan het Khalifaat.

Om het conflict te bedaren werd een bemiddelaar aangesteld, niemand minder dan Ayman Al Zawahiri, de ideoloog van Al Qaida en de opvolger van Osama bin Laden. Toen deze zijn oordeel uitsprak dat IS in Syrië en in Irak onder twee leiders mocht bestaan, kon Al Baghdadi dit niet verteren.

In zijn communiqué schreef Al Baghdadi: “Ik heb de woorden van Zawahiri gelezen en die van Allah in het heilige boek -de Koran- en ik kies voor het woord van Allah,”. Het zelfde wat Al Khawaarij tegen Ali ibn Aboe Talib zeiden: “Oordeel met wat Allah heeft neergezonden of we zullen precies met jou datgene doen wat wij met Uthmaan hebben gedaan,” Uthmaan Ibn Affan was door hen vermoord.

Assad, van wie de dagen waren geteld, zag zijn kans schoon en vroeg Al Baghdadi, de zelf verklaarde emir, om hulp. Assad gebruikte de IS in Irak om de IS in Syrië, al-Nusra en anderen splitgroeperingen aan te vallen in de rug, vanuit Irak en Al Baghdadi neemt wraak op zijn vroegere commandant en zet zo Al Zawahiri, buiten spel. 

Hierdoor is het Al Baghdadi -net als Khawaarij- gelukt om een Fitna te veroorzaken tussen alle fracties binnen de islam en is iedereen de vijand van elkaar geworden. Zij bloeien alleen in oorlog, nooit in vrede!

Barbaarse toestanden
Het eerste wat de Profeet deed toen hij in de stad Al Madinah aankwam nadat hij Mekka moest ontvluchten, was een moskee bouwen. Het eerste wat IS doen als zij een dorp, stad of land onder de voet lopen is een strafplein bouwen waar mannen, vrouwen en soms kinderen die in hun ogen geen moslims zijn, worden onthoofd. Soms wordt er gevoetbald met afgehakte hoofden exact, zoals de Al Kawaarij deden met het hoofd van imam Ali en anderen.

Ten slotte; 
Of de moslims het nu leuk vinden of niet: zij zijn nu echt aan zet op het Nederlandse schaakbord van tolerantie en acceptatie. Niet omdat zij verantwoording moeten afleggen maar omdat zij het tegengif hebben om de IS-epidemie en het extremisme tegen te houden of zoals de Profeet het verwoordde: “Ik waarschuw jullie voor extremisme in de godsdienst want er waren gemeenschappen die voor jullie kwamen die vernietigd werden als gevolg van hun extremisme in de godsdienst.” (5/268) ibn Maajah (o.3029), Ahmad (1/215, 347)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in