Turkije herdacht Internationale Holocaust Herdenking

0
167

Turkije heeft woensdag de miljoenen mensen herdacht die omkwamen in de Holocaust.

“We roepen de internationale gemeenschap op om de nodige maatregelen te nemen om te voorkomen dat tragedies zoals de Holocaust, Bosnië, Rwanda en Cambodja zich opnieuw voordoen”, zei president Recep Tayyip Erdoğan in een videoboodschap.

De wereld is er getuige van dat racistische en discriminerende ideologieën in verschillende delen van de wereld sterker worden en dat er een drastische escalatie is van haatzaaiende uitlatingen en misdaden, zei de president.

De aanvallen, tegen moskeeën, synagogen en kerken, verspreiden zich. Cultureel racisme verandert in een veiligheidsdreiging die de politiek verovert, het dagelijks leven moeilijk maakt en de wil van mensen om samen te leven ondermijnt, voegde hij eraan toe.

“Bij deze gelegenheid herinner ik respectvol de herinneringen aan de slachtoffers van de genocide en wens ik vrede, veiligheid en voorspoed voor de hele wereld, met de hoop op een toekomst waarin allerlei soorten discriminerende en haatzaaiende uitlatingen zullen eindigen, en genocide en misdaden tegen de mensheid zal tot het verleden zullen behoren aldus Erdoğan.

Volgens een verklaring van het minsiterie van Buitenlandse Zaken neemt Turkije sinds 2008 deel aan de activiteiten van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) als waarnemend land. IHRA werd opgericht met als doel de Holocaust grondig te onderzoeken, het lijden van de slachtoffers te herinneren en dit bewustzijn door te geven aan nieuwe generaties.

Het ministerie: “Vandaag staan ​​onze deuren open voor mensen die op de vlucht zijn voor geweld en blijven we bescherming bieden aan miljoenen mensen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in