SGP: Nederland moet meer samenwerken met Israël

0
137

Bij het debat over de Defensiebegroting in het najaar zal SGP-Kamerlid Dijkgraaf. Hij zal met concrete voorstellen komen om de samenwerking tussen Nederland en Israel meer vorm te geven.

Dijkgraaf laat dit weten aan het RD vanuit Israël  waar hij op bezoek is.

„Het Israëlische leger heeft een enorme flexibiliteit om zich aan te passen aan conflictsituaties”, aldus de Defensiewoordvoerder van de SGP. „Neem alleen de Golan al, waar de conventionele troepen van de Syrische president Assad als tegenstander zijn gewijzigd in rebellengroepen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de diversiteit in de verschillende conflictgebieden rond Israël.”

Wat Dijkgraaf betreft, wordt die samenwerking uitgebreid naar onderwerpen als het uitwisselen van missie-ervaringen, innovatie en het vermogen van de krijgsmacht om zich aan te passen aan de diverse omstandigheden in operatiegebieden.

Van Dijk onderkent dat er „unieke mogelijkheden” zijn voor Nederland en Israël „om samen te werken en van elkaar te leren.” Bijvoorbeeld op het gebied van opleiden en trainen.

Voor een intensievere coöperatie tussen beide landen op Defensiegebied is onderling vertrouwen een must. „Dat is er”, heeft Van Dijk gemerkt. „Wij werken heel goed samen met de Israëli’s.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in