Scanlan speelt een geweldige rol in After Love

0
1034

Om met veerbootkapitein Ahmed te kunnen trouwen, bekeerde Mary zich ooit tot de islam. Sindsdien leidt het koppel een vreedzaam bestaan aan de Britse kust.

Wanneer Ahmed sterft aan een hartaanval, vindt Mary Hussain in zijn portefeuille een foto van de Franse vrouw met wie Ahmed in aanlegplaats Calais een verhouding had. Nu steekt Mary zelf per veerboot het Kanaal over om de minnares met de waarheid te confronteren.

De ontmoeting met deze Genevieve pakt echter anders uit dan verwacht. De complexe thematiek van After Love laat zich niet onder één noemer vangen. De film gaat over Mary, magistraal gespeeld door tv-veterane Joanna Scanlan, die na de grootste tragedie in haar bestaan zichzelf moet hervinden. De film zet twee contrasterende levens tegenover elkaar en kent thriller achtige momenten.

Een hartverscheurend moment is wanneer Mary Hussain tijdens het islamitische gebed/Salaat uit woede en onmacht tijdens het knielen voor God de controle over haar emoties kwijt raakt en de tranen van verdriet het overnemen.

Joanna Scanlan geldt als een veteraan in de filmwereld in het Verenigde Koninkrijk met rollen in o.a. de historische dramaserie The Other Boleyn Girl. De psychologische thriller-drama film Notes on a Scandal en Girl with a Pearl Earring.

Scanlan bewijst in After Love dat zij een volwassen actrice is die niet bang is om een rol te spelen van een moslima ongeacht dat dit gevolgen kan hebben voor haar imposante carrière.