Rolien Sasse 3e panellid Mohamed Rabbae Lezing

Rolien Sasse, algemeen directeur van Pax, gaat deelnemen aan de eerste Mohamed Rabbae Lezing, een initiatief van het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) in samenwerking met Debatpodium Arminius en de Moslimkrant.

Naast burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem, Rabin Baldewsingh, de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme, is Sasse de derde gast die deel zal nemen aan de paneldiscussie. Rechtsstaat, racisme, discriminatie en inclusie en solidariteit tussen verschillende maatschappelijk organisaties zijn onderwerp van discussie na afloop van de lezing die de vicepresident van de Raad van State Thom de Graaf aftrapt.

De paneldiscussie wordt gemodereerd door journalist en programmamaker Hasna El Maroudi. De Lezing vindt op 7 maart 2023 plaats in debatpodium Arminius in Rotterdam.

Sasse heeft een lange staat van dienst in diverse leidinggevende functies in de internationale samenwerking, met speciale focus op de relatie tussen water, klimaat en conflict. De algemeen directeur van PAX heeft vanuit haar expertise als mediator ervaring met conflictmanagement.

PAX is de grootste vredesorganisatie van Nederland die werkt aan de bescherming van burgers tegen oorlogsgeweld, aan het beëindigen van gewapend geweld en het opbouwen van inclusieve vrede. Dit doet PAX in conflictgebieden wereldwijd, samen met lokale partners en mensen die vinden dat iedereen recht heeft op een menswaardig leven in een vreedzame samenleving.

Toegangskaarten voor de lezing zijn verkrijgbaar via: https://arminius.nl/mohamed-rabbae-lezing-door-thom-de-graaf/