Rapper Fresku: programmering 3FM is 'te blank'

0
134

Volgens de Eindhovense rapper Fresko draait de muziekzender te weinig muziek van gekleurde rappers en zijn hun dj’s teveel gericht op muziek van blanke rappers en artiesten.

Tijdens de videoclip schminkt Fresku zijn huid wit en beschrijft hij op satirische wijze wat een donkere artiest allemaal moet doen om op de radio te komen. Volgens de rapper ben je voor Hilversum geen talent, tenzij je een blanke rapper bent.

‘Die lyrics klinken tight, man. Je bent op internet een hype, kan. Maar never dat Giel Beelen jou draait, want. Die yoyo hiphop is te saai, man. Doe iets met een band net als Kyteman’, aldus de rapper in de clip.¬†Maakt het wat toegankelijker voor ons en anders ben je gelijk zo gangster.’

Giel Beelen laat via 3FM weten dat hij het nummer een ‘ontzettend vette track’ vindt. ‘Fresku maakt cabaret. Dit is een discussie die leeft en die hij aan de kaak stelt. Als iemand weet dat het voor ons geen rasding is maar een sound, dan is hij het wel. Ik omarm het nummer eerder dan dat ik me ervan distantieer’, laat de dj weten.

3FM laat desgevraagd weten dat op een radiostation niet alle muziek gedraaid kan worden. https://www.youtube.com/watch?v=EO2l1JXS7HE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in