Ramid neemt ontslag als minister van mensenrechten

0
206
Minister van mensenrechten. Mustapha Ramid.

De minister van mensenrechten, Mustapha Ramid, heeft zijn ontslag ingediend bij partijgenoot en premier van Marokko, Saad-Eddine El Othmani.

In zijn ontslagbrief gaf Ramid aan dat de reden van ontslag te maken had met zijn gezondheidstoestand en zijn onvermogen om verantwoordelijkheden te blijven dragen. 

De 62-jarige minister, Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD), was na een zware chirurgische ingreep, waarbij een deel van zijn lever werd weggehaald, niet actief op het politiek toneel. Hij kwam als minister van mensenrechten in opspraak, omdat hij een werkmeester bij zijn advocatenkantoor niet bij de sociale zekerheidsdienst CNSS had aangemeld.

De ontslagbrief van minister Ramid aan premier El Othmani.

PJD-kopstukken in verzet
Naast het vertrek van minister Mustafa Ramid heeft vanavond een andere belangrijke PJD-politicus, Driss Al-Azami El-Idrissi, zijn ontslag ingediend als fractievoorzitter van de Tweede Kamer en voorzitter van de Nationale Raad van de PJD.

Het vertrek van Ramid en Al-Idrisi uit de van Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling, is een zware klap voor premier Saad-Eddine El Othmani.

Bronnen melden aan deze krant dat kopstukken binnen de PJD (Moslimbroeders) in verzet komen tegen de ondertekening van de regering van het akkoord met, in hun ogen de zionistische staat, Israël. 

Update: Mustafa Ramid heeft zaterdag 27 februari 2021 bekend gemaakt dat hij zijn ontslag heeft ingetrokken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in