donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Postcode Loterij verlengt samenwerking met Human Rights Watch

De Nationale Postcode Loterij, de grootste goededoelenloterij van Nederland, heeft de samenwerking met Human Rights Watch verlengd voor een periode van vijf jaar. De genereuze jaarlijkse bijdrage van € 1.350.000 van de Loterij zal Human Rights Watch helpen de mensenrechten, rechtvaardigheid en gelijkheid over de hele wereld te bevorderen.

Met de helft van haar inkomsten aan goede doelen steunt de Nationale Postcode Loterij 146 organisaties die werken aan een rechtvaardige, groene en gezonde wereld, en is zij een van de sterkste partners van Human Rights Watch. Met de langdurige steun van de Loterij sinds 2009 heeft Human Rights Watch geïnvesteerd in het aanpakken van enkele van de meest urgente en verstrekkende mondiale uitdagingen: crises, conflicten, klimaatverandering, en armoede en ongelijkheid.

“We zijn zeer dankbaar voor het hernieuwde partnerschap van de Nationale Postcode Loterij”, zegt Tirana Hassan, directeur van Human Rights Watch. “Met de onmisbare steun van de Postcode Loterij zullen we diepgewortelde ongelijkheden blijven aanpakken en werken aan een wereld waarin niemand achterblijft.”

Het partnerschap heeft bijgedragen aan positieve veranderingen voor miljoenen mensen over de hele wereld. Het zorgde ervoor dat er hulp vloeide naar de mensen in Venezuela die het nodig hadden, verhoogde de druk op Brazilië om te stoppen met branden in het Amazonegebied, zorgde ervoor dat Tanzania zwangere meisjes en jonge moeders weer naar school liet gaan, en zorgde ervoor dat 119 landen zich ertoe verbonden te stoppen met het gebruik van scholen voor militaire doeleinden. .

De Nationale Postcode Loterij is onderdeel van de Postcode Loterij Groep, actief in Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Noorwegen en Zweden. Sinds de oprichting in 1989 heeft de Groep ruim 12,6 miljard euro gedoneerd aan goede doelen, waarmee ze de derde grootste particuliere donor ter wereld is.