Politie en het OM werken samen met sekssites tegen illegale prostitutie

0
202

Op de Wallen en in de privéclubs zijn vrijwel geen minderjarige prostituees meer. Prostitutie is de afgelopen jaren voor een groot deel verschoven naar het internet.

Daarmee is de gedwongen prostitutie verder weggezakt in de schemer van de illegaliteit; digitale contacten zijn moeilijker traceerbaar. 

Met 30.000 nieuwe advertenties per maand is de erotische contactsite Sexjobs.nl veruit de grootste site qua aanbod; er komen dagelijks 60.000 bezoekers. Kinky.nl heeft 8000 advertenties, 130.000 bezoekers per dag.

Met enige regelmaat worden minderjarige meisjes die zich voordoen als volwassenen via Kinky.nl en Sexjobs.nl aangeboden als prostituee. Bij politiecontroles blijkt dat achter sommige advertenties gedwongen prostitutie schuilgaat. Onder andere de 16-jarige Kimberley, die in een hotel in Valkenburg tientallen klanten afwerkte, stond op de sites vermeld.

Om de illegale prostitutie tegen te gaan, overleggen OM en politie met de exploitanten van de sites, die in handen zijn van het Haagse Midhold BV. Sinds kort voert Kinky.nl bijvoorbeeld een ‘deurbeleid:’ alleen vrouwen van boven de 21 jaar mogen adverteren. Als wordt getwijfeld, moeten adverteerders een foto van hun legitimatiebewijs meesturen.

De exploitanten van Kinky.nl en Sexjobs.nl vertellen vandaag in Het Parool ‘naar eer en geweten te handelen in een precaire branche.’ ‘Wij balen er ook van dat ons platform wordt misbruikt door criminelen.’ 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in