donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Omar Sy nummer 1 op Netflix

Met 70 miljoen hits is de Franse Netflix-serie Lupin een wereldwijde hit en staat het op nummer 1 in tientallen landen.

Lupin is tot nu toe het grootste Franse internationale succes in onder andere Brazilië, Vietnam, Argentinië, Duitsland, Italië, Spanje, Polen, Nederland, de Filippijnen, Zweden, Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, België, Marokko en Nederland. De serie staat op de tweede plaats in Noorwegen en op de derde plaats in Canada en Turkije.

De serie Lupin, in de schaduw van Arsene gespeeld door de France superster Omar Sy. Hij is vooral bekend van zijn rol als Driss in de film Intouchables. Voor zijn rol als Driss ontving hij in 2012 de César. Daarmee werd hij de eerste zwarte acteur die de prijs in ontvangst mocht nemen. 

Omar Sy is de vierde van acht kinderen en is geboren in Frankijk. Zijn ouders zijn beiden immigranten uit West-Afrika. Zijn vader is een Senegalees en zijn moeder komt uit Mauritanië en zijn beide moslims. Omar is getrouwd met Hélène, samen hebben ze vijf kinderen. Omar is een groot naam in Afrika en in het bijzonder in zijn vaderland Senegal.

Op 30 december 2012 werd Omar Sy uitgeroepen tot favoriete persoonlijkheid in Frankrijk, gebaseerd op een opiniepeiling van Le Journal du Dimanche, voorafgaand aan een andere collega-acteur Gad Elmaleh, tennisspeler, Yannick Noah en voormalig profvoetballer en voetbalcoach Zinédine Zidane.