Polderislam.nl biedt inzicht in islamitisch Nederland

0
114

Vandaag 11 september is de website polderislam.nl gelanceerd. Deze site biedt achtergrondinformatie over moslims, islamitische stromingen en de institutionalisering van de islam in Nederland.Ook is er aandacht voor het islamdebat, moslimdiscriminatie en overheidsbeleid.

De site is een initiatief van Roemer van Oordt en Ewoud Butter, beiden verbonden aan het weblog Republiek Allochtonië. 

Polderislam.nl is de eerste site in Nederland waarop beschreven wordt hoe moslims in Nederland zich de afgelopen decennia georganiseerd hebben. De site besteedt aandacht aan moskeeën, imams en moskeekoepels, maar ook aan islamitisch onderwijs, omroepen, politieke partijen en internetsites. 

Daarnaast wordt er teruggeblikt op de geschiedenis van het islamdebat in Nederland, is er aandacht voor overheidsbeleid, het voorkomen van radicalisering en het tegengaan van moslimdiscriminatie.

De site biedt verder nieuws, factchecks en heeft een afzonderlijk deel waarop ruimte is ingeruimd voor nieuws van islamitische organisaties. Aan theologische discussies zal de site weinig aandacht besteden.

Roemer van Oordt en Ewoud Butter (beiden politicoloog) hebben de informatie voor de site verzameld uit literatuur en gehaald uit vele gesprekken die ze hebben gevoerd met kenners en andere (direct) betrokkenen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in