Niet Mohammed maar George is verantwoordelijk voor IS

0
184

Westerse leiders en opiniemakers roepen maar al te vaak dat zij de democratie willen brengen naar -is het u opgevallen- altijd de moslimlanden. En framen achteraan dat het hun gaat om de mensenrechten.

Waarom willen zij niet de democratie en mensenrechten brengen naar China, Rusland of Saoedi Arabië?

Stel je het volgende scenario voor: Turkije zou zeggen wij brengen onze democratie naar Duitsland. Marokko en Algerije zeggen wij brengen onze democratie naar Frankrijk. Syrië zegt wij brengen onze democratie naar Spanje, Indonesië zou zeggen wij brengen onze democratie naar Nederland. Pakistan zou zeggen wij brengen onze democratie naar England en Iran zou roepen wij brengen onze democratie naar USA. Gaat er bij u een lampje branden?

Sinds de afschuwelijke aanslagen in Parijs roepen ook Nederlandse politici: Wij zijn in oorlog met de IS. Ohhh dus wij zijn alleen in oorlog als zij terug slaan, maar wij zijn niet in oorlog als wij hen jaren lang doodbombarderen. Weet u hoeveel onschuldige opa’s, oma’s, moeders, vaders, dochters en zoons zijn vermoord in Irak, Afghanistan, Jemen en Syrië? Nee, dat weet u niet.

Zij die beweren dat IS het product is van de Islam hebben of te veel whisky achter hun kiezen of bewijzen met hun stelling dat zij niet weten waar zij over praten. Je hebt ook politici, opiniemakers en sommige “moslims” die eisen van de westerse moslims -om na elke aanslag- weer de straat op te gaan om afstand te nemen van IS. Hoe lang moeten de Europese moslim hun loyaliteit aantonen om als betrouwbare en loyale burgers erkend en herkend te worden als volwaardig burgers?

En waarom moeten Europese moslims demonstreren tegen de IS? Zij zijn niet de hofleveranciers van de IS, dat zijn de westerse leiders en opiniemakers die willens en wetens achter de leugen en met open ogen in de val van George Bush en Tony Blair liepen om Irak te bevrijden en om “de westerse democratie” te laten schijnen boven Bagdad en het Midden-Oosten.

Gelukkig zijn ook nog veel wijze politici, opiniemakers, journalisten, columnisten en bijna 16 miljoen Nederlanders die hun verstand gebruiken. Ja, zij zijn net als ik en u soms ook bang. Zij zijn net als ik en u soms ook verdrietig en wij zijn samen soms ook boos en terecht. Wij maken ons zorgen om elkaar en om de toekomst van onze kinderen en anderen op de aarde.

Wij willen met en naast elkaar in vrede leven. Dat onze kinderen veilig met elkaar kunnen spelen, dat zij goed onderwijs krijgen, stage kunnen lopen en later ook een baan hebben, volwaardige burgers worden en dat zij gelukkig zijn in de keuzes die zij maken.

Om dat te bereiken hebben wij geen behoefte aan politici, opiniemakers die ons angst aanpraten en zonder een volksmandaat of volksraadpleging de oorlog verklaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in