7.9 C
Staphorst
dinsdag 16 april 2024

Negatieve antigeen-sneltest zorgt voor hoofdpijn

Het kabinet heeft extra maatregelen getroffen om de import van nieuwe varianten van het virus via reizigers tegen te gaan en het aantal reisbewegingen verder te beperken. 

Alle reizigers uit hoogrisicogebieden die per vliegtuig of schip naar Nederland komen, moeten voor vertrek naar Nederland een negatieve antigeen-sneltest tonen. De test moet maximaal 4 uur oud bij het aan het boord gaan. Dat komt bovenop de al verplichte negatieve PCR-test die maximaal 72 uur voor aankomst moet zijn afgenomen.

Veel reizigers waaronder Neder-moslims die in de moederlanden zijn kunnen door de maatregel niet terug vliegen naar Nederland. In landen als Jordanië, Turkije, Libanon, Tunesië en Marokko is het in de meeste gevallen bijna onmogelijk om een negatieve antigeen-dat uiterlijk 4 uur voor vertrek is afgenomen.

Het demissionair kabinet raadt Nederlanders die vanwege een noodsituatie naar Nederland terug moeten reizen en niet op tijd een negatieve PCR of antigeen-sneltest kunnen overleggen, om contact op te nemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De maatregel gaat in op zaterdag 23 januari 2021 om 00:01 uur en is geldig tot 31 maart 2021. 

Voor meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/01/20/lockdown-verder-aangescherpt-vanwege-zorgen-om-nieuwe-virusvarianten?s=03