Moskeeën tegen sharia huwelijk in Nederland

0
146

Vijf moskeeën in Nederland verbieden moslims nog langer te trouwen voordat ze officieel bij de ambtenaar van de burgerlijke stand gehuwd zijn.

De vijf moskeeën schijven: Een moslim heeft zich te houden aan de wetten van het land waar hij woont. Dat geldt ook voor zaken die betrekking hebben op het huwelijk. Als de Nederlandse wet voorschrijft dat een religieuze plechtigheid pas mag plaatsvinden als het huwelijk ten overstaan van de ambtenaar van de burgerlijke stand is voltrokken, dan moet de moslim zich hieraan houden.

De Islam heeft als doel het bewaken van de eer en het beschermen van de rechten van mensen. Omdat deze zaken in onze tijd alleen opeisbaar zijn als ze officieel vastgelegd zijn bij een ambtelijk apparaat, is het verplicht om dit te doen. Het islamitische basisprincipe luidt ook ‘dat wat nodig is om een verplichting na te komen, is ook verplicht’.

De imams van vijf moskeeën schrijven verder: wij hebben de afgelopen jaren gezien en gehoord wat de gevolgen kunnen zijn van huwelijken die niet vastgelegd zijn bij de burgerlijke stand. Vrouwen die gevangen zitten in situaties waar zij niet voor gekozen hebben. Schrijnende verhalen van mishandeling, uitbuiting en misbruik. Dit alles omdat sommige mannen Allah/God niet vrezen en de rechten van hun vrouwen niet respecteren.

Verder doen de imams een beleefd en dringend verzoek aan anderde imams in Nederland om geen islamitische huwelijken meer te sluiten voordat zij een document hebben gezien waaruit blijkt dat het huwelijk tussen betrokkenen geregistreerd staat bij de burgerlijke stand. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in