Mohammed Benzakour: De koning komt

0
146

Hij werd in 1972 geboren als vierde kind in het noordoostelijke Rifgedeelte van Marokko. Op driejarige leeftijd vertrok hij met zijn moeder en zijn broers naar Nederland, waar zijn vader gastarbeider was.

Hij groeide op in Zwijndrecht en werd daar later, tijdens zijn studie, lid van de gemeenteraad. In maart 2014 won hij de E. du Perronprijs 2013 met zijn roman Yemma.

Zijn nieuwe roman heet De koning komt, waarin Moebdi de hoofdrol speelt. Moebdi verlaat Nederland om in zijn geboortestreek op zoek te gaan naar een bruid. Hij is een goede partij en huwbare meisjes zijn er genoeg.

Maar toch gaat op deze zoektocht alles mis wat mis kan gaan. Hoffelijkheid en fatsoen verliezen het altijd van zijn lust en droombeelden als Moebdi meisjes benadert.

Niet alleen de vergeefse queeste naar de ware ontmoedigt hem, ook de hardheid en de lelijkheid van de stad stellen hem teleur. Hij vindt troost bij een ezel, met wie hij het liefst de bergen in trekt om een te zijn met de natuur. Toch geeft hij niet op.

Ergens moeten het geluk en de liefde op hem wachten. De koning komt is bij uitgevrij de Geus verschenen en kost € 22,50.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in