donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Minister-president Rutte bezoekt Marokko

Minister-president Rutte brengt op woensdag 21 juni een bezoek Marokko. Rutte wordt in Rabat ontvangen door regeringsleider Aziz Akhannouch. Zij spreken onder meer over het aantrekken van de economische banden tussen beide landen en belangrijke dossiers als migratie, multilaterale samenwerking en de veiligheid in de regio.

Tijdens een bijeenkomst met bedrijven staat samenwerking op het gebied van groene waterstof centraal. Ook zal een aantal overeenkomsten worden getekend over samenwerking in het kader van de Marokkaanse energietransitie.

Bij kennisinstelling NIMAR gaat de minister-president in gesprek met studenten over de rol van Marokko in de regio en de samenwerking met Europa. Het bezoek wordt afgesloten met een bijeenkomst met Nederlandse en Marokkaanse bedrijven en hoogwaardigheidsbekleders uit beide landen om de economische samenwerking tussen beide landen verder te versterken.

Het bezoek valt samen met de recente publicatie van de nieuwe Afrikastrategie van het kabinet waarin staat dat de banden met landen op het Afrikaanse continent worden versterkt en gewerkt wordt aan nieuwe partnerschappen. Ook sluit het bezoek aan bij de recent naar de Tweede Kamer gestuurde kabinetsbrief over inzet van energiediplomatie voor de toekomstige import van waterstof.