Marten Fortuyn wil huisvesting vluchtelingen betalen

0
105

Marten Fortuyn, de oudste broer van de in 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn, wil in een vakantiepark in Breda bungalows huren om er honderd vluchtelingen te huisvesten. De opvang van de vluchtelingen in Nederland en België duurt veel te lang, vindt de in België woonachtige Fortuyn. ”Daarom ga ik zelf iets ondernemen.”

,,Het is heel eenvoudig”, zegt de gepensioneerde zakenman tegen de Gazet van Antwerpen. ,,De opvang van vluchtelingen in Nederland verloopt maar langzaam, net als in België trouwens. Het schiet niet op.”

Fortuyn neemt daarom zelf het heft in handen. ,,Ik ga in het vakantiepark Panjevaart bij Breda acht bungalows huren, met plaatsen voor honderd personen in totaal. De vluchtelingen mogen daar een maand verblijven en daarna mag de Nederlandse overheid het overnemen. En als de regering dat niet doet? Geen probleem, dan betaal ik nog wel een maand, en nog één, dat maakt mij niet uit.” 

Fortuyn heeft een mail met zijn voorstel naar de gemeente gestuurd. Die wil voorlopig nog niks zeggen over het voorstel, omdat het initiatief via het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) loopt. In het vakantiepark staan 127 bungalows met ruimte voor vier, zes of veertien personen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in