Marokko bereid vluchten toe te staan

Marokko heeft zich bereid verklaard om op korte termijn een aantal commerciële vluchten toe te staan om Nederlanders naar huis te brengen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt op Twitter dat dat de uitkomst is van een gesprek met de Nederlandse ambassadeur Jeroen Roodenburg en het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

‘Verdere details zijn nu nog niet beschikbaar, maar zullen zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt door de betreffende luchtvaartmaatschappijen’, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadde reizigers van en naar Marokko woensdag al aan om zo snel mogelijk een andere route te zoeken. Via ‘andere nabij Nederland gelegen landen’, zoals België, kan nog wel gereisd worden. Ook vanuit Duitsland geldt een vliegverbod.

Luchtvaartmaatschappij Transavia verwacht dat er vrijdag meer duidelijk wordt over de vluchten. Ook bekijkt ze vrijdag met hoeveel vluchten het bedrijf in Marokko gestrande Nederlanders kan ophalen. Dan wordt vermoedelijk ook duidelijk wanneer die vluchten kunnen beginnen.