,,Marokkanen naar Auschwitz, de gaskamers. Dan ben je er gelijk vanaf.’’

0
205
Foto: Omroep Zeeland.

Burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen heeft samen met de Said Bouzambou een videoboodschap opgenomen.

Directe aanleiding is de commotie die is ontstaan door een video waarin een Vlissinger racistische uitspraken doet over Neder-Marokkanen.

De video met schokkende uitspraken, die al dagen rondgaat op sociale media, werd gemaakt op het stadhuisplein in Vlissingen, waar de politie aanwezig was om mogelijke avondklok rellen te voorkomen. Op de video is te zien hoe een boze passant op de agenten afstapt en roept: ,,Weet je wat jullie moeten doen met die Marokkanen? Naar Auschwitz, de gaskamers. Dan ben je er gelijk vanaf.’’ 

Naar aanleiding van de videoboodschap, heeft het bestuur van de Touba Moskee een gesprek gehad met burgemeester Bas van den Tillaar en de politie. Het bestuur vindt het betreurenswaardig dat ,,Los van de schokkende uitspraken die werden gedaan dat de politie de man niet aansprak op zijn gedrag.”

 

Het Moskeebestuur heeft in een brief de Marokkaanse gemeenschap in en rond Vlissingen gevraagd de rust te bewaren. ,,Wij als bestuur begrijpen de gevoelens die dit met zich meebrengt, want het raakt ons ook. Echter willen wij wel benadrukken om de juiste weg te bewandelen en vooral niet om eigen rechter te spelen.” 

Burgemeester Bas van den Tillaar en Said Bouzambou, die in dienst is bij de gemeente als buurt sportcoach en speler in het Nederlandse zaalvoetbalelftal,: ,,laten we samen proberen om de stad veilig te houden. Laten we wat dat betreft ook zorgen dat we respect hebben voor elkaar en voor elkaars eigendommen. En dat we snel door deze lastige periode heenkomen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in