LGBTQ-mensen vertegenwoordigen het werk van de duivel

Vice-president Mike Pence sprak zondag over de erfenis van Martin Luther King Jr. in een kerk waar de pastoor even later een preek hield waarin hij zei dat LGBTQ-mensen het werk van de duivel vertegenwoordigen.

De toespraak van Mike Pence en bisschop Jerry Wayne Taylor, in de Holy City Church of God in Christ in Memphis, Tennessee, werd live uitgezonden op het kanaal van het Witte Huis. Pence staat krijgt felle kritiek omdat dat hij niet direct afstand nam van de uitspraken van bisschop Jerry Wayne Taylor.

Pence stond achter de toespraak van de bisschop, met een preek waarin hij zei dat ‘een demonische geest’ ervoor zorgt dat mensen LGBTQ zijn. “Het is een demonische geest die ervoor zorgt dat een andere vrouw met een andere vrouw wil liegen,” zei Taylor. “Het is een demonische geest die ervoor zorgt dat een man, zich aangetrokken voelt tot een andere man. God heeft ons daar niet voor gemaakt”, aldus bisschop.

Hoewel Pence zeker bekend staat om zijn anti-LGBTQ-ideologie, drong hij bij Amerikanen op aan om het werk van Martin Luther King Jr. te herinneren (zonder te vermelden dat veel conservatieve christenen zich tijdens zijn leven tegen King verzetten). 

Pence: ,,Als we trouwer degene volgen die hij volgde, we er wel door deze verdeelde tijden zullen komen, ‘vervolgde Pence, met de nadruk op King’s christelijke geloof.”