9.2 C
Staphorst
woensdag 21 februari 2024

Lekjaa: ‘Ziyech komt terug bij de Atlas Leeuwen’

Faouzi Lekjaa, voorzitter van de Koninklijke Marokkaanse voetbalbond en sinds 2021 lid van de FIFA-raad, heeft in de Marokkaanse media bevestigd dat Hakim Ziyech deel zal uitmaken van het Marokkaanse nationale elftal van het WK-2022 in Qatar.

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui waren door trainer Vahid Halilhodzic uit het Marokkaans elftal gezet. Na verschillende beschuldigingen in de media weigerden Ziyech en Mazroui categorisch om onder Halilhodzic te spelen.

Onder druk van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft Vahid Halilhodzic verschillende pogingen gedaan om de twee spelers terug te krijgen bij de Atlas Leeuwen. Inmiddels heeft Halilhodzic, Noussair Mazraoui weten te overtuigen en is Mazraoui weer onderdeel van het nationale elftal.

Ziyech bleef echter voet bij stuk houden. De bekendmaking van Faouzi Lekjaa dat Ziyech terug komt bij het Marokkaanse elftal werd goed ontvangen door supporters.

Het is nog niet duidelijk of Halilhodzic de trainer zal zijn van het nationale elftal in Qatar.

Hakim Ziyech, die bij Chelsea in Engeland speelt, heeft van de club groen licht gekregen om te vertrekken. Chelsea en AC Milan zijn aan het onderhandelen over een mogelijke transfer van Ziyech. De Italiaanse landskampioen ziet de balkunstenaar graag naar Milaan komen en Ziyech staat zelf ook open voor een overstap naar AC Milan.