Koning start donderdag 28 januari vaccinatiecampagne

0
176
Koning Mohammed VI van Marokko, laat zich inenten tegen het coronavirus.

Koning Mohammed VI start op donderdag 28 januari de nationale  vaccinatiecampagne tegen het coronavirus.

In persverklaring van het paleis staat: “Nadat het Koninkrijk Marokko een reeks batches van het vaccin tegen Covid 19 heeft ontvangen, zijn de autoriteiten klaar om de nationale vaccinatiecampagne te lanceren, in de beste omstandigheden. In uitvoering van de koninklijke richtlijnen zal het het vaccineren gratis zijn voor alle burgers. Deze campagne zal geleidelijk worden gevoerd en zal ten goede komen aan alle Marokkaanse burgers en buitenlanders die in Marokko wonen, tussen de 17 en 75 jaar ouder zijn. Dit zal het mogelijk maken om de gewenste niveaus van massa-immunisatie te bereiken en de burgers tegen deze pandemie te beschermen.”

In totaal zullen er 30 miljoen Marokkanen en buitenlanders die in Marokko verblijven gevaccineerd worden. Marokko is het eerste land in Afrika dat gaat beginnen met vaccineren. De overheid heeft een website gelanceerd https://www.liqahcorona.ma/fr waar mensen via hun bsn-nummer dat op de nationale identiteitskaart (Carte National) staat, een aanvraag kunnen indienen.

Na ontvangst van de aanvraag krijgen zij per sms of mail een bericht waarin staat waar in hun stad zij terecht kunnen voor de prik. Burgers die zich laten vaccineren krijgen gelijk een coronapaspoort. Het coronapaspoort moeten burgers bij zich dragen en dient als verklaring voor dat zij de straat op gaan. 

Verwacht wordt dat meer dan 25.631 leden van het medisch en verpleegkundig personeel van de overheid en particuliere gezondheidscentra en de Marokkaanse Rode Halve Maan zullen deelnemen aan het vaccinatieproces, met de mogelijkheid om hulp te zoeken bij privé-artsen, medische studenten en professionele hulpverleners.

Vandaag hebben de autoriteiten per direct het besluit genomen om alle badhuizen/Hamams te sluiten tot nadere orde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in