Jihadi-jager: Dimitri Bontink aangehouden in Turkije

0
190

Dimitri Bontinck, vader van Syrië-strijder Jejoen, is door de antiterreurpolitie in Turkije opgesloten in de gevangenis.

Dat gebeurde tijdens het draaien van een BBC-reportage, meldt Het Laatste Nieuws. Vandaag wordt hij waarschijnlijk Turkije uitgezet.

De Antwerpenaar was maandag naar Turkije afgezakt in het gezelschap van een BBC-cameraploeg voor een ‘undercoverreportage’. De groep reisde naar de stad Gaziantep niet ver van de grens met Syrië.

Gaziantep is sinds de Syrische oorlog een echte ‘smokkelstad’. Strijders voor Islamitische Staat uit Europa proberen langs die weg Syrië te bereiken. En aan de andere kant herbergt de stad een groot vluchtelingenkamp voor mensen op de vlucht voor de oorlog.

De politie in Turkije liet gisteren weten dat de Belg direct naar naar Belgie teruggestuurd zal worden. De politie wilden niet uitweiden over welke wetten Bontinck precies overtreden had.

Bij Buitenlandse Zaken bevestigde men de aanhouding van Dimitri Bontinck, maar kon men niet meer informatie kwijt. Volgens het federaal parket kan Bontinck als een vrij man België binnenkomen. “Zijn arrestatie is een zuiver administratieve maatregel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in