donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Jawad Es Soufi krijgt Gouden Ticket Award

Op dinsdagavond 5 maart werd Jawad Es Soufi in een overvol Oude Luxor Theater verrast met een Gouden ticket award voor het verkopen van meer dan 25.000 tickets voor zijn voorstelling ‘Harira’ (Marokkaanse soep).

Jawad Es Soufi ontving de award uit handen van burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, die lovende woorden overhad voor zijn stadsgenoot  “Ik bewonder jou omdat je op een fascinerende manier de draak weet de steken met  wederzijdse gangbare vooroordelen. Een mooie manier om ingewikkelde vraagstukken op tafel te leggen.”

Es Soufi over het ontvangen van het Gouden ticket: “Ik ben zo dankbaar dat zoveel mensen naar mijn show komen. Vanuit de grond van mijn hart wil ik een ieder daarvoor bedanken.”

Medina Award 2024
Afgelopen weekend won Es Soufi ook de Medina Award 2024 in de categorie Muslim Artist of the Year. Artiesten van over de hele wereld werden genomineerd voor deze prestigieuze onderscheiding die bedoeld is om personen of organisaties te erkennen die opmerkelijke inspanningen hebben geleverd om de Moslimgemeenschap te versterken en positief bij te dragen aan de bredere samenleving.

Ahoy Rotterdam
De voorstelling ‘Harira’ staat nog tot juni in de Nederlandse theaters. Op 8 juni 2024 speelt Jawad een speciale editie van zijn voorstelling met niet eerder vertoont materiaal in Ahoy, Rotterdam. Het is voor de Marrokaans-Nederlandse cabaretier de eerste keer dat hij zijn voorstelling voor zo’n groot publiek zal spelen. Afgelopen maand stond Jawad voor de eerste keer in een uitverkocht Carré in Amsterdam.

De complete speellijst van ‘Harira’ is te vinden via www.jawadessoufi.com