donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

,,Holland, Holland, het is nog niet voorbij,"

Na de vierde nederlaag in groep A is uitschakeling voor het EK dichtbij. Oranje zakte naar de vierde plaats in Konya tegen Turkije.

Zelf twee keer winnen, van Kazachstan en Tsjechië, en hopen dat de Turken nog eens verliezen, tegen de al voor het EK gekwalificeerde landen IJsland en Tsjechië; het zal niet meevallen. 

Nooit was het op papier zo makkelijk, de plaatsing voor een EK, nadat de UEFA het veld uitbreidde naar 24 landen. Nooit presteerde Oranje zo bedroevend, met een record van vier groepsnederlagen, en ze waren allemaal verdiend.

In verschillende Nederlandse steden hebben fans van Turkije toeterend door de straten gereden om de Turkse 3-0- overwinning op Nederland te vieren. Al toeterend, knallend en met veel motorgeronk werd er gefeest. Vlaggen wapperden uit autoramen, op de schouders van scooteraars en aan de gevel van de Turkse kebabzaken.

In Utrecht zorgden tientallen auto’s al snel voor een file op de Amsterdamsestraatweg. ,,Holland, Holland, het is nog niet voorbij,” zongen een paar Turkse vrienden. ,,Jullie hebben altijd 2018 nog!”

Ook op het Hofplein in Rotterdam werd gefeest met getoeter, Turkse vlaggen en mensen op het dak van de auto’s. Volgens Omroep West was de politie opvallend aanwezig in de Schilderswijk waar deze zomer hevige rellen waren. Nu zou het rustig zijn gebleven en werd er in Den Haag vooral gefeest door Turkije-fans.