donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

George Clooney weigerde 31 miljoen van Turkish Airlines

George Clooney heeft een klus van Turkish Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije, waarmee hij in een dag bijna 31 miljoen euro kon verdienen afgeslagen.

George Clooney had tegen de Britse krant The Guardian gezegd dat hij een aanbod van 31 miljoen euro 35 voor een dag werk had afgewezen, maar had geweigerd te werken na overleg met zijn Libanese vrouw Amal Clooney, advocaat gespecialiseerd in het internationaal recht en de mensenrechten.

De verklaringen van de Hollywood-ster, waarin hij de identiteit van de luchtvaartmaatschappijen niet onthulde, leidden tot speculatie voor de buitenlandse pers om de naam te verifiëren van het bedrijf wiens verleidelijke aanbod Clooney afwees.

De bron van het bod van 31 miljoen euro was niet bekend totdat het Armeens Nationaal Comité van Amerika (The Armenian National Committee of America), een van de belangrijkste Armeense lobbyorganisaties, onthulde dat de luchtvaartmaatschappij waar George Clooney weigerde een advertentiecontract mee te ondertekenen Turkish Airlines is.

De Armeense lobbyorganisaties heeft sterke relaties met Hollywood-sterren en heeft op haar officiële website een dankbrief aan George Clooney gepubliceerd, waarin wordt benadrukt dat 49% van het bedrijf eigendom is van het “giftige regime van Erdogan”.

Amal Clooney was een van de advocaten die voor Armenië pleitte in een zaak over de Armeense genocide die in 2016 voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens werd behandeld.