Film Beirut bevestigt het beeld over de Arabieren

Beirut is de nieuwste spionagefilm van regisseur Brad Anderson, bekend van films als Session 9 en The Machinist.

De eerste trailer van de film met in de hoofdrol Jon Hamm – bekend van de televisieserie Mad Men – is online verschenen.

Jon Hamm speelt in de film de rol van Mason Skiles, een Amerikaanse topdiplomaat, die na een tragisch incident in de jaren zeventig Libanon verliet. Tien jaar later roept de CIA hem terug naar een door oorlog verscheurd Beirut (in 1982 brak de Israëlisch-Libanese Oorlog uit), voor een missie die alleen hij kan volbrengen.

Rosamund Pike is in Beirut de CIA-agent die hem moet beschermen. Ondertussen krijgt een andere CIA-agent die undercover bij de Amerikaanse ambassade werkt, de opdracht om Skiles in leven te houden en te verzekeren dat de missie een succes wordt. Zonder te weten wie aan welke kant hij staat en terwijl er levens op het spel staan, moet Skiles iedereen te slim afzijn om de waarheid naar boven te halen.

Onze beeldvorming wordt vooral bepaald door westerse filmmakers en nieuwsmedia. Met Beirut bevestigd regisseur Brad Anderson, het beeld dat helaas in het Westen bestaat over de Arabieren. Hij komt niet verder dan de Arabieren als terroristen.

Klik hier voor de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=SagsqxiVStM