10.1 C
Staphorst
dinsdag 16 april 2024

El Ouali wordt directeur-bestuurder bij SPIOR

Nourdin El Ouali wordt per 1 juli 2021 directeur-bestuurder van Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR).

Deze week maakt hij bekend dat hij zich terug zal trekken als voorman van de op de islam geïnspireerde politieke partij, NIDA. El Ouali, medeoprichter van NIDA, was sinds 2013 politiek leider en het gezicht van de Rotterdamse partij.

In 2014 behaalde NIDA twee zetels in de Rotterdamse gemeenteraad. El Ouali werd fractievoorzitter. Inmiddels is NIDA vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Den Haag, Almere en Amsterdam. El Ouali deed een gooi naar de Tweede Kamer tijdens de afgelopen verkiezingen, echter zonder succes.

Verschillende bronnen hebben bevestigd dat naast El Ouali, ook Alia Azzouzi en Halil Karaaslan hebben gesolliciteerd bij SPIOR. Het bestuur van SPIOR koos uiteindelijk voor El Ouali.

El Ouali volgt Mohammed Bouimj op die drie jaar heeft gewerkt aan de koepelorganisatie van moskeeën en moslimorganisaties in Rijnmond. Bouimj zorgde ervoor dat SPIOR financieel sterk werd, door verschillende projecten binnen te halen. De organisatie van moslims en hun organisaties heeft ongeveer een miljoen euro aan projecten lopen.