-1 C
Staphorst
donderdag 7 december 2023

El Marroun benoemd tot bijzonder hoogleraar Biologische psychologie

Per 1 maart 2021 wordt Hanan El Marroun benoemd tot bijzonder hoogleraar Biologische psychologie, in het bijzonder middelengebruik en hersenontwikkeling aan Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB).

El Marroun is neurowetenschapper en epidemioloog en is gepromoveerd bij het Erasmus MC. Naast onderzoek draagt Hanan El Marroun ook bij aan bachelor- en masteronderwijs bij het Departement Psychology, Education & Child Studies onder andere als coördinator van het vak verslaving.

Ze gaat onder andere onderzoek doen naar de gevolgen van blootstelling van verslavende middelen op hersenfunctie en structuur. De leerstoel is ingesteld door Stichting Volksbond Rotterdam.

Hanan El Marroun is geboren en getogen in de Schilderswijk in Den Haag. Haar ouders komen uit het Noorden van Marokko (Tétouan) en zijn eind jaren 60 als arbeidsmigranten naar Nederland gekomen. “Ik ben zeer verheugd en heel trots op mijn benoeming als hoogleraar, en ik hoop in mijn nieuwe rol een voorbeeld te zijn voor vele jongeren uit achterstandswijken.”

Eerder kreeg El Marroun als senior onderzoeker bij Generation R, een Amerikaanse ‘Young Investigator Grant’ van de ‘Brain and Behavior Foundation’ een bedrag van 70.000 dollar.