Eerste hoofd federaal aanklager met moslimachtergrond

Saima Mohsin (52) wordt per 2 februari de eerste moslim vrouw in de Amerikaanse geschiedenis die de functie van hoofd federale aanklager in Detroit zal vervullen. 

Vorige week benoemde de regering van president Joe Biden, Mohsin tot waarnemend hoofd aanklager in Detroit, de grootste stad in de Amerikaanse staat Michigan. Mohsin zal de post per 1 februari overnemen na het aftreden van het zittende hoofd, Matthew Schneider. 

Mohsin, die een Pakistaanse achtergrond heeft, noemde de benoeming een “grote eer”. “Ik ben zeer toegewijd aan het vervullen van onze kernmissie om de wet trouw te handhaven en gerechtigheid voor iedereen te zoeken.”

De vertrekkende hoofd-aanklager Schneider was “verheugd” en noemde haar “één van de beste federale aanklagers” die hij ooit heeft gekend.

Fadwa Hammoud, legt de eed op de Koran.

Er werken advocaten met een moslimachtergrond voor de verschillende parketten in Michigan. Fadwa Hammoud (Libanon) was de eerste moslim die de functie van advocaat-generaal had bereikt. Toch was er nog geen federale hoofd aanklager met een moslimachtergrond.

Michigan heeft een aanzienlijk grote moslimbevolking met verschillende moskeeën in de regio.