vrijdag 19 juli 2024
28 C
Staphorst

Diederik Samsom wil premier worden

Ondanks de onrust binnen de PvdA, wil fractieleider Diederik Samsom nog steeds premier worden.

In de  Tien Geboden van het dagblad Trouw zegt hij zaterdag: ,,Ik heb de ambitie om minister-president te worden. De post van fractievoorzitter is voor het mede mogelijk maken van verbeteringen in onze maatschappij heel geschikt -als ik hier niks voor elkaar krijg, lukt het nergens- maar ik kan mij ook voorstellen dat ik als premier veel zou kunnen betekenen.”

Trouw meld wel dat het gesprek met Samsom plaatsvond nog voordat bekend werd dat partijprominent Felix Rottenberg in een interview had uitgehaald naar de fractieleider. Hij noemde Samsom de bedrijfsleider van het kabinet.

De commotie die daarna ontstond, leidde vrijdagavond tot het vertrek van Rottenberg als leider van de commissie die voor de PvdA kandidaat-Kamerleden zoekt.