donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Debat over de winst van Wilders voor Mede-Nederlanders

Op woensdag 13 december 2023 organiseren Lilith en Debatpodium Arminius in Rotterdam een debat over: Wat betekent de winst Wilders voor Nederlanders met migratieachtergrond?

De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen kwam voor veel mensen als donderslag bij een heldere hemel. Dat wat velen nooit voor mogelijk hadden gehouden, werd bewaarheid: de partij van Geert Wilders, de PVV, is nu de grootste in het parlement. De formatie is nog in volle gang, maar de kans dat Wilders straks in het kabinet zit of zelfs de nieuwe premier van Nederland wordt, is aanzienlijk.

Na de verkiezingsuitslag spraken verschillende media over een ‘milde’ Wilders die een ‘gematigde’ toon zou hebben. Maar hoe kijken Nederlanders met een migratieachtergrond hiernaar? Hebben zij vertrouwen in een premier die voorheen zijn haat voor de islam niet onder stoelen of banken stak? En wat betekent de winst van Wilders, die veroordeeld is voor groepsbelediging vanwege zijn ‘minder minder’-uitspraak, voor Nederlanders met Marokkaanse roots? Hebben zij (nog) vertrouwen in een toekomst in Nederland? En zo nee, wat is dan hun Plan B?

Lilith co-founder Hasna El Maroudi gaat in gesprek met antropoloog en schrijver Sinan Çankaya en journalist Rasit Elibol. Met een column-voordracht door NRC-journalist Lotfi El Hamidi.

Voor meer informatie klik hier: https://arminius.nl/wat-betekent-winst-wilders-voor-nederlanders-met-migratie-achtergrond/