De westerse wereld aan de leiband van Netanyahu

0
160

Leiders van Israël maken er geen geheim van dat de niet-Joden in Groot-Israël of verdreven dan wel vernietigd moeten worden. Ook voor de huidige leider Netanyahu, die in Nederland onlangs met alle egards is ontvangen, is het vestigen van Eretz of Groot-Israël het onveranderlijke hoofddoel. De zionistische kolonisten zijn georganiseerd in Gush Emunim: het blok van de geloofsgetrouwen. Hun geloofsovertuiging functioneert ook als nationale ideologie, zo schrijft Amos Schocken in de Israëlische krant Haartez op 25 september 2011. 

Yitzhak Shamir -de zevende premier van Israël- zei zelfs dat liegen toegestaan is om de Gush Emunim ideologie te realiseren.

En òf, er wordt wat afgelogen. Met succes wordt onze Tweede Kamer een rad voor ogen gedraaid. ‘Bibi’ Netanyahu’s Israël, is expert in de manipulatie. Het presenteert zich als “Israël, de enige democratie in een vijandige Arabische omgeving”; “het vooruitgeschoven beschaafde westers bolwerk”. Daaruit volgt dat de veiligheid van het ‘kwetsbare’ Israël gegarandeerd moet blijven omdat de Israel Defence Forces -verworden tot de koloniale bezettingspolitie van de niet-Joden- ‘het meest ethische leger ter wereld’  zou zijn.  

Als angsthazen slikken de gehele politieke meerderheid en vrijwel de gehele mainstream media het voor zoete koek.

Dezer dagen citeerden zowel de Financial Times als de New York Times Netanyahu die zei dat het verwijderen van de –illegale- kolonisten uit bezet Palestina gelijk zou staan aan ‘ethic cleansing’. Ban Ki-Moon heeft Netanyahu vervolgens daarover de oren gewassen, zo was afgelopen vrijdag te lezen in de Jordan Times.

Voor het belangrijkste doel, Groot-Israël, verdreef Ben Goerion -de eerste premier van Israël- zo’n 70% van de niet-Joodse bevolking, en paste toen al genocide toe. In Gaza is dat project nagenoeg afgerond. Nu zijn de Palestijnen en bedoeïenen in Israël, Oost-Jeruzalem en de Westoever aan de beurt.

Israël en de pro-Israël lobbies functioneren als een wereldwijd opererend syndicaat. De coördinatie van en tussen de voor Israël opererende vijfde colonnes wordt verzorgd door een staatsorganisatie Hasbara. Voor zover nodig hebben de Nederlandse filiaalhouders van het kartel de komst van Bibi voor en achter de schermen zorgvuldig voorbereid. Vooral het CIDI liet van zich horen.

Voorlopig is de zaak in de VS volledig onder controle. Zoals gebruikelijk zijn de presidentskandidaten, nu Trump en Clinton, omgekocht door de Israel Lobby. Hoe deze te werk gaat zetten John J. Mearsheimer en Stephen M. Walt uiteen in hun in 2007 gepubliceerd boek De Israël-Lobby.

Honderden miljoenen dollars zijn nodig voor de verkiezingscampagnes. De casinomagnaat in Las Vegas en de 81-jarige multimiljardair Sheldon Adelson neemt de Republikeinse kandidaat voor zijn rekening, de 71-jarige televisieproducent en multimiljardair Haim Saban de Democratische. Zo was in Haartez te lezen dat Donald Trump, die zich aanvankelijk kritisch over Israël had uitgelaten, de duimschroeven is aangedraaid. Hij is verontwaardigd dat hij van Adelson van de aanvankelijk toegezegde US$ 100 miljoen slechts UD$ 5 miljoen ontving.

President Obama is het slachtoffer van het syndicaat: publieke schofferingen, omkoping, dreigen met en uitvoeren van smaadcampagnes en sabotage in het Congres. Hij is verplicht om de toch al absurd hoge militaire steun met weer US$ 38 miljard in tien jaar te verhogen, de hoogste buitenlandse militaire steun van de VS ooit. In het Verenigd Koninkrijk en zelfs in de VS worden nu vragen gesteld over de wijsheid van dit frauduleuze zoenoffer voor het negeren van de Israëlische instructie om geen Iran deal te sluiten. Lees The Guardian van de 13e September erop na, of de New York Times van de 16e die maand.

Door een decennialang proces van indoctrinatie gelooft een grote meerderheid van de Joodse bevolking dat ‘de tweede Holocaust’ zich elk moment kan voltrekken, door ons, het westen, of door de Arabieren en vooral de Palestijnen, schrijft Max Blumenthal in zijn boek Goliath, Life and Loathing in Greater Israel.

Ook in redressonline.com deden op 4 september geruchten over de deportatie van alle niet-Joden de ronde.

Een gepensioneerde directeur van de Mossad, Tamir Pardo, houdt rekening met een mogelijk aanstaande burgeroorlog tussen Joodse groeperingen.

Nederland geeft het bewind van Netanyahu in de EU en de VN politieke rugdekking, participeert in de financiering – en dus in de voortzetting – van de bezetting en, na illegale militaire expedities, in de wederopbouw van Libanon en Gaza. Moeiteloos vernietigt het kartel Palestijnse investeringen zonder de schade ooit te vergoeden. We weten inmiddels dat de Palestijnen 25 procent van de vluchtelingenpopulatie uitmaakt.  

Maar betaalt Bibi Netanyahu voor hun opvang? Nee, dat doet de toch al met tekorten kampende internationale gemeenschap, wij ook. 

Het is de hoogste tijd dat de internationale gemeenschap intervenieert. Urgenter dan ooit is de toepassing van de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof van 9 juli 2004 -de Advisory Opinion on the Legal Consequences of the Construction of a Wall in the Occupied Palestinian Territory. Deze is grondwettelijk bindend en noodzakelijk.

In essentie wijst het Internationaal Gerechtshof de weg naar de rechtvaardige, en dus duurzame, vrede tussen Israël en Palestina. En, vrede berust uitsluitend op het implementeren van deze uitspraak van de hoogste rechter ter wereld.  

Laat ons parlement nadenken of ons land steun blijft geven aan een extreem misdadig bewind dat uiteindelijk door interne tegenstellingen zal zorgen dat de staat Israël in elkaar stort. Of wil Nederland dat Israël wordt gedwongen zich te transformeren tot een beschaafde staat die het internationaal recht respecteert?

Jan Wijenberg is oud-diplomaat en politiek activist. Wijenberg was onder anderen ambassadeur in Jemen, Tanzania en Saoedi-Arabië. Hij was tot eind 2009 bestuurslid van de Stichting Stop de Bezetting die zich inzet voor een rechtvaardige en duurzame vrede in het Midden-Oosten op basis van het internationale recht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in