ChristenUnie wil af van erotische reclame boven het strand

0
133

Ouders die met hun kinderen een dagje naar het strand gaan, moeten niet worden lastiggevallen met erotische reclameboodschappen.

Vliegtuigjes die reclame maken voor een erotische website, Tweede Kamerlid ChristenUnie Gert-Jan Segers wil er echt een eind aan maken.

Segers wijst er vrijdag op dat volgens een uitspraak van de Reclame Code Commissie dit soort reclame niet zou mogen worden gemaakt. ,,Zanger Dinand Woesthoff zorgde ervoor dat zijn kinderen geen billboardreclame voor webcamseks hoefden te zien.

Nu wordt de uitspraak van de Reclame Code Commissie die Woesthoff gelijk gaf, per vliegtuig omzeild en worden stranden vol gezinnen opnieuw lastig gevallen met dergelijke reclame”, aldus Segers. Hij heeft opheldering gevraagd aan maar liefst drie bewindslieden.

Vorige week nog werd op het strand van Wijk aan Zee, waar veel kinderen komen, een vliegtuigje gezien met een grote banner met de tekst Webcamseks.nl, meldt RTV Noord-Holland.

Dinand Woesthoff streed eerder met succes tegen billboards langs de weg waarop de halfnaakte pornoster Bobbi Eden webcamseks aanprees.  De rechter oordeelde dat deze reclame in strijd is met de goede zeden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in