China pleegt genocide tegen Oeigoeren

0
188

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Anthony Blinken, zegt dat China een genocide pleegt tegen de Oeigoeren.

 Blinken: “Het dwingen van mannen, vrouwen en kinderen in concentratiekampen, in een poging hen te heropvoeden tot aanhangers van de ideologie van de Chinese Communistische Partij, dat wijst allemaal op een inspanning om genocide te plegen.”

In augustus 2018 meldde de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties dat China bijna een miljoen moslim Oeigoeren vasthield in geheime kampen in Xinjiang. Volgens de mensenrechtencommissie van de VN en Amnesty International, worden de Oeigoeren onderdrukt en gediscrimineerd door de Chinese regering.

Amnesty: “Meer dan één miljoen Oeigoeren en andere islamitische minderheden worden door China opgesloten in ‘heropvoedingskampen’ in Xinjiang daar worden ze er gehersenspoeld en zelfs gemarteld. Ze krijgen soms geen eten, worden geslagen met ijzeren stokken en aan hun handen opgehangen. Ouders en kinderen worden van elkaar gescheiden. Mensen die vastzitten in de kampen krijgen geen rechtszaak en hebben geen toegang tot een advocaat.” 

Officiële statistieken geven aan dat er 30 miljoen moslims in China zijn, van wie 23 miljoen Oeigoeren zijn, terwijl onofficiële rapporten het aantal moslims schatten op bijna 100 miljoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in