Angelina Jolie woedend op Golfstaten

0
1400

Angelina Jolie heeft gereageerd op het nieuws dat de film Eternals niet te zien zal zijn in Saudi-Arabië, Koeweit en Qatar, nadat Marvel Studios weigerde om bepaalde scènes eruit te knippen.

De boycot door de Golfstaten gaat vermoedelijk om scènes met Brian Tyree Henry’s personage Phastos, Marvels eerste homo, en zijn man Haaz Sleiman. Zij kussen elkaar op een gegeven moment in de film en hebben samen een zoon (Esai Daniel Cross).

“Ik vind het jammer voor het publiek in die landen en ik ben trots op Marvel Studios omdat ze de scènes in kwestie niet wilden knippen,” zegt Jolie.

“Het is onbegrijpelijk dat we nog steeds in een wereld leven waarin sommigen niet zien hoe mooi Phastos’ gezin en hun liefde voor elkaar is,” vervolgt ze.

“Dat sommigen daar kwaad om zijn, zich er bedreigd door voelen en het noch goedkeuren, noch op prijs stellen, getuigt van onwetendheid.”

Eternals is een Amerikaanse superheldenfilm uit 2021, gebaseerd op de verhalen van de gelijknamige Marvel Comics. De film is geregisseerd door Chloé Zhao een Chinees-Amerikaanse filmregisseuse en scenarioschrijfster. Zij won in 2021 met de dramafilm Nomadland de Oscar voor beste film en beste regie. De muziek in de film werd verzorgd door Duitse/Iraanse filmcomponist Ramin Djawadi.

De hoofdrollen worden vertolkt door o.a. Kumail Nanjiani, Salma Hayek, Angelina Jolie, Don Lee en Kit Harington. Het is de eerste film dat gebaseerd is op de Marvel-personages Eternals in het Marvel Cinematic Universe.