Amsterdam voor Palestina tegen samenwerking met Tel Aviv

0
129

Op donderdagavond 20 augustus organiseert Amsterdam voor Palestina een openbare bijeenkomst over de plannen van de gemeente Amsterdam tot samenwerking met de gemeente Tel Aviv.

Op 1 juli stemde een meerderheid in de Amsterdamse gemeenteraad (PvdA, D66, VVD en CDA) in met het plan van B&W om samenwerking met Tel Aviv nader te onderzoeken.

Burgemeester Eberhard van der Laan zal voor dat doel in de eerste week van september een bezoek aan Tel Aviv brengen.

Naar de buitenwereld toe presenteert Tel Aviv zich als een multiculturele, open en tolerante stad, die ruimte biedt aan onder meer de LHBT-gemeenschap. De realiteit is echter dat, net als elders in Israël, de Palestijnen daar blootstaan aan institutionele discriminatie, waarbij via wetgeving onderscheid wordt gemaakt tussen joden en niet-joden.

Amsterdam voor Palestina is een coalitie van verschillende organisaties en individuen die “Nee” zeggen tegen samenwerking tussen Amsterdam en Tel Aviv.

Tijdens de bijeenkomst zetten verschillende sprekers uiteen waarom samenwerking voor Amsterdammers geen goed idee is, wat de plannen van de gemeente zijn en wordt gezamenlijk onderzocht hoe actie tegen deze plannen te voeren.

Iedereen is welkom mee te praten tijdens de bijeenkomst, aanmelden via amsterdamvoorpalestina@gmail.com is gewenst. De bijeenkomst begint om 19:00 uur in HTIB , Eerste Weteringplantsoen 2C, Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in