Abla Al Kahlawi overleden aan corona

0
175

De Egyptische predikant, Abla Al Kahlawi, is op zondagavond op 72-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Al Kahlawi was een populaire islamitische predikant door sommigen omschreven als een “icoon van Egyptische vrouwelijke predikers.”

Ze werd geboren op 15 december 1948 en trad toe tot het College van Islamitische Studies aan de Al-Azhar universiteit, met als hoofdvak Islamitisch recht, en behaalde in 1974 haar masterdiploma islamitische jurisprudentie en vervolgens een doctoraat in 1978 in dezelfde specialiteit.

Al Kahlawi bekleedde de functie van decaan aan de Al-Azhar universiteit, en ze is de oprichter van de liefdadigheidsinstelling ‘Righteous Remains’ die zich richt op de zorg voor weeskinderen, kankerpatiënten en ouderen met Alzheimer.

In 1978 verhuisde Al Kahlawi naar Saoedi-Arabië om les te geven in de hoofdstad Riyadh aan het College for Girls en in 1979 werd ze voorzitter van de sharia-afdeling van het College of Education in Mekka. Ze ging twee jaar lang naar de Heilige moskee om lessen te geven, na het Maghreb-gebed, aan vrouwen uit de heel moslimwereld.

Al Kahlawi was populair bij vrouwen vanwege haar rustige stem en haar lezingen over de beschavingsaspecten van de islam en de uitleg van religieuze teksten en jurisprudentie vragen. Ze presenteerde veel religieuze programma’s op satellietzenders waaronder het bekende tv-programma: Accepteer, O God.

Al Kahlawi was in 2007 een van de 138 ondertekenaars uit de moslimwereld van de open brief, (A Common Word Between Us and You), aan de leiders van de Christelijke Kerken.

In 2009 werd Al Kahlawi vermeld op de lijst van 500 meest invloedrijke moslims door het Prince Alwaleed bin Talal Center for Muslim-Christian Understanding (ACMCU) een instelling voor interreligieuze dialoog in de Amerikaanse hoofdstad Washington, DC , een belangrijke en representatieve instelling voor de moslim-christelijke dialoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in