Universiteit Leiden heeft een probleem

0
195
Paul Cliteur. Foto:7DTV.

Mocht u denken dat wij een campagne willen starten om één van de beste Universiteiten van het land aan de schandpaal te nagelen, dan heeft u het mis.

Bij de Universiteit Leiden werken en studeren steeds meer Neder-moslims. Vooral de islamstudies waar Maurits Berger, één van de beste hoogleraren islam van Nederland doceert, is gewild onder de moslimjongeren. Dit is een positieve ontwikkeling die steun verdient.

Het is geen nieuws dat er een lelijke discussie wordt gevoerd, over medewerkers en studenten die flirten en samenwerken met populisten. Door hun uitspraken en acties bezorgen zij de welwillende medewerkers, studenten en de Universiteit een slechte naam.

Al jaren klagen maatschappelijk en politiek actieve Neder-moslims en hun organisaties dat medewerkers en studenten van de Universiteit islamofobische uitspraken doen. Deze opmerkingen hebben volgens hen niks met intellectuele vorming of academische vrijheid te maken.

Selectieve verontwaardiging
Dat de top van de Universiteit, onder maatschappelijk en mediadruk, afstand heeft genomen van voormalig FvD’er en hoogleraar Paul Cliteur, is een positief signaal maar niet genoeg.

Rector magnificus Carel Stolker kan het zich academisch, maatschappelijk en politiek niet veroorloven om alleen afstand te nemen van Cliteur, omdat nu zijn leerling Baudet vanwege het antisemitisme onder vuur ligt. Het patroon van antisemitisme en islamofobie bij Forum voor Democratie, is niet van afgelopen week. 

Stolker en zijn medebestuurders moeten uitkijken dat zij niet door een deel van hun medewerkers, studenten en buitenwereld worden beschuldigd van institutioneel racisme. Waarom komt een onderzoek naar antisemitisme (terecht), binnen de afdeling van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maar niet naar islamofobie?

Het laatste wat Stolker kan gebruiken is dat multicultureel Nederland zijn geliefde Universiteit gaat boycotten.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in