Stimuleringsprijs voor presentatietalent Sosha Duysker

0
184

De Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren, die voor de tiende keer werd uitgereikt, is gewonnen door Sosha Duysker. 

Sosha is volgens de jury: “Een supertalent die zich moeiteloos verbindt met de doelgroep. Haar betoog om te stoppen met de traditie van Zwarte Piet, geplaatst op haar eigen Instagram, maakte bovendien veel indruk bij de jury door de persoonlijke inzet en de goed opgebouwde argumentatie. Het is een vrouw met een mening die van het scherm spat. Ze formuleert genuanceerd en rustig. Onze indruk is dat Sosha niet alleen iets wil vertellen, maar ook wil luisteren. Daarmee zou ze een groot opiniemaker kunnen worden.”

De vakjury, bestaande uit voorzitter Jan Westerhof (voormalig directeur Radio NPO), Antoin Peeters (RTL Nieuws), Saskia Houttuin (RTL Nieuws), Eva Cleven (NPO 3FM), Winfried Baijens (NOS Journaal) en Evelien de Bruijn (Talpa Radio 10) koos begin november uit 28 aanmeldingen de drie genomineerden: Sosha Duysker (Klokhuis, NTR), Ruben Leter (RTL Nieuws) en Sid van der Linden (NOS radio).

De tweejaarlijkse stimuleringsprijs is genoemd naar Philip Bloemendal, de in 1999 overleden legendarische presentator van het Polygoon bioscoopjournaal. De stimuleringsprijs heeft als doel het doorgeven van kwaliteitsbesef aan nieuwe generaties journalistieke presentatoren. Effectief en zorgvuldig taalgebruik is hierbij een belangrijk criterium. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in