10.1 C
Staphorst
dinsdag 16 april 2024

Pompeo: Saudi-Arabië schendt recht religieuze vrijheden

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, heeft Saudi-Arabië, samen met negen andere landen, op de lijst gezet van zorgwekkende landen die religieuze vrijheden schenden.

Andere landen die door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, op de lijst zijn gezet zijn Birma, Eritrea, Iran, Nigeria, Noord-Korea, Pakistan, Tadzjikistan en Turkmenistan.

Pompeo liet via Twitter weten dat de opname van deze landen “een punt van zorg is onder de International Religious Freedom Act van 1998 voor het plegen van systematische, voortdurende en ernstige schendingen van religieuze vrijheid”.

“Tegenwoordig schenden een aantal regeringen het vermogen van individuen om hun religie te bekeren, te veranderen of te verlaten op basis van hun overtuigingen, of om de vrijheid te genieten om een ​​religie of overtuiging te belijden.”, zei de woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Heather Nauert in een verklaring.

Pompeo voegde in een aparte tweet toe: “Geen enkel land of entiteit mag mensen achtervolgen zonder straf voor hun overtuigingen. Deze jaarlijkse ranglijsten laten zien dat wanneer religieuze vrijheid wordt aangevallen, we zullen handelen.”