Politie Nieuw-Zeeland introduceert Hijab

0
170
Zeena Ali. Foto: New Zealand Police.

De politie in Nieuw-Zeeland gaat voor de allereerste keer de hijab in hun officiële uniform integreren.

Zeena Ali (30), die na de terreuraanslagen in Christchurch in 2019 een aanvraag heeft ingediend bij de Nieuw-Zeelandse politie en vorige week afstudeerde, zal de eerste agente in de geschiedenis van de politie in Nieuw-Zeeland de hijab dragen.

Tijdens het ontwerpproces van de hijab overlegde de politie nauw met Ali om ervoor te zorgen dat het kledingstuk zowel aan de gezondheids- en veiligheidseisen als aan haar eigen persoonlijke behoeften voldeed.

Ali: “Het voelt geweldig om naar buiten te kunnen gaan en de hijab van de Nieuw-Zeelandse politie te laten zien als onderdeel van mijn uniformIk denk dat als moslimvrouwen het zien, zij graag bij de politie willen werken.”

In een verklaring zegt de politie: “Diversiteit is essentieel zodat we effectief kunnen dienen. We hebben mensen nodig met een scala aan vaardigheden, achtergronden en ervaringsniveaus. Door een afspiegeling te zijn van de gemeenschappen die we dienen en door verschillende manieren van denken te waarderen, streven we naar betere probleemoplossing en betere resultaten.”

De Nederlandse politie weigert Neder-Moslima’s die een hijab dragen om als politieagente in dienst te nemen. 

De toenmalige korpschef Erik Akerboom: ‘Wij willen een divers samengestelde politie zijn, die midden in de maatschappij haar belangrijke taken kan vervullen. Objectiviteit en neutraliteit zijn daarbij heel belangrijk. Ieder mens heeft persoonlijke opvattingen, maar onze professionaliteit vraagt om die voor je te houden. Deze onpartijdige en onafhankelijke uitstraling komt met name tot uiting in het uniform.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in