Moslims sturen open brief aan Jesse Klaver

0
138

Salam Aleikom, broeder Jesse!

Precies één dag na je interview in de hal van de Tweede Kamer over Kauthar, kwam daarna de eerste, en zeker niet de laatste, aanval vanuit onder andere de NOS.

Helaas is dit de realiteit voor veel politici met of zonder moslimachtergrond in Nederland. Zij moeten voortdurend hun loyaliteit bewijzen en laten zien waar ze staan. Wij willen dit zeggen: politici en burgers reduceren tot één identiteit doet hen geen recht. Er is een jonge generatie die tegelijkertijd moslim, klimaatactivist, feminist, LHBTIQ+’er, Nederlander, en nog veel meer kan zijn. Al deze identiteiten zijn met elkaar verbonden. Zij maken hen tot wie zij zijn: Nederlanders met ontelbare identiteiten.

De positieve verandering die gaande is in ons land maakt velen bang. Mensen die heel lang niet op plekken van macht hebben gezeten, komen daar nu wel. Vrouwen, jongeren, mensen van kleur, mensen met welke achtergrond dan ook. Samen zijn wij het nieuwe Nederland. Het was hier allang tijd voor dus voor iedereen die hier moeite mee heeft: wen er maar aan.

Wij vinden het ontzettend belangrijk om dit statement te maken. Jij hebt het lef getoond om je hoofd boven het maaiveld uit te steken en daar hebben wij veel bewondering voor. Dit statement is ook belangrijk voor al die andere jongeren in Nederland die twijfelen of ze hun dromen kunnen najagen en gewoon mogen zijn wie ze willen zijn.

Voor al die jongeren herhalen wij de boodschap die één van onze moeders ons lang geleden gaf: een adelaar houdt zich niet bezig met mieren. En wij voegen daaraan toe: wees niet bang, je staat er niet alleen voor. We’ve got your back!

Last but not least, wanneer heb je tijd om samen thee te drinken?!

Halalgroet,

Je matties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in