Milli Gorus: Bouchallikht demoniseert moslimgemeenschap

0
165
Kandidaat-Kamerlid Kauthar Bouchallikht. Foto: Gabriela Hengeveld/GroenLinks.

De uitlatingen van kandidaat-Kamerlid Kauthar Bouchallikht vandaag in het dagblad Trouw, zijn zeer teleurstellend en werkt willens en wetens aan de demonisering van de moslimgemeenschap in Nederland, in het bijzonder Milli Gorus. Dit schrijven de Neder-Turkse organisaties, Milli Gorus (MG) en de Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) in een verklaring.

De besturen schrijven: “Wij betreuren het ten zeerste dat mevrouw Bouchallikht in deze casus een islamitische organisatie, geworteld in de Nederlandse samenleving, voor de bus gooit om haar positie binnen de partij te verstevigen en aanvullend daarop aangeeft als ‘GroenLinkser niet zou langsgaan bij een van de bijeenkomsten van Milli Gorus.”

Dat Bouchallikht kiest om afstand te houden van de Milli Gorus moskeeën strookt ook niet met de lijn van haar partijgenoten. In het kader van politieke participatie zegt het bestuur debatavonden te organiseren om de lokale gemeenschap te informeren over de standpunten van politieke partijen. Ook GroenLinks neemt deel aan deze bijeenkomsten waarin de partijidealen worden verkondigd.

 Milli Gorus en de Nederlandse Islamitische Federatie zeggen de uitlating en de ingeslagen weg van Bouchallikht te betreuren en hopen dat het kandidaat-Kamerlid zal bijdragen aan de emancipatie van moslims door ook moslimorganisaties te betrekken in plaats van uit te sluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in