Leeft de Algerijnse president nog?

Het Algerijnse staatshoofd, Abdelmadjid Tebboune, die een maand gelden naar Duitsland is geëvacueerd om behandeld te worden aan het coronavirus, is volgens het online platform Afrik.com overleden.

Volgens het online platform zou Algerije zich voorbereiden op de aanstaande aankondiging, van een officiële verklaring van het overlijden van president Tebboune, door het coronavirus.

De krant LE7TV meldt: de militaire junta, die het gezicht wil redden van de Algerijnse publieke opinie, is actief op zoek naar een vervanger voor de president. De keuze van de Algerijnse generaals om Tebboune te vervangen lijkt te zijn gevallen op de minister van Buitenlandse Zaken, Sabri Boukadoum, vooral bekend om zijn haat tegen Marokko.

Het bericht van Afrik.com en Le7TV kreeg een extra “politieke lading” nadat de France president Emmanuel Macron, in een interview met de krant Jeune Afrique, beloofde ‘alles’ te doen om de leider van Algerije te helpen om de “de overgang” succesvol te laten verlopen.

https://www.youtube.com/watch?v=uyIfm0OV0qs&ab_channel=HichemBiskra

De vraag of Tebboune nog in leven is of niet, bracht de Algerijnse Rai zanger Cheb Bello op het idee om het nummer Ya Khoti Rani Meghboun (Mijn broers, ik ben bedroefd) te lanceren.

Bello zingt: Ik ben bedroeft en heb heimwee naar Abdelmajid Tebboune. Met andere woorden, waar is Taboune? Het nummer is #Trending op de Algerijnse sociaal media.