Hoezo is de Islam in crisis?

0
221
Kamerlid Madeleine van Toorenburg (CDA).

Een groot deel van de Tweede Kamer botste donderdag met Kamerlid Farid Azarkan (Denk).

De botsing tussen Azarkan en een deel van de Kamerleden uit de PvdA, CDA, VVD, ChristenUnie, SGP en Wilders is een weergave van het gepolariseerde politiek en maatschappelijke debat in onze land.

Moslims kunnen niet begrijpen dat zij de zondebok en de ellende moeten dragen en verdragen van theologisch verwarde en gestoorde personen/groepen die uit naam van hun religie afschuwelijke daden verrichten. 

Een deel van de politieke partijen zijn zo woedend na de aanslagen dat zij, in hun blinde woede, hun pijlen richten op de moslims in plaats van de aanslagplegers. Zij eisen van het Kabinet maatregelen en wetten die vaak ongrondwettelijk zijn. Zoals het sluiten van moskeeën en een imam verbod uit moslimlanden.

Binnen de rechtsstaat
Minister president Mark Rutte en minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid lieten tijdens het debat keer op keer weten dat zij niet anders kunnen dan opereren binnen de rechtsstaat, en dat is terecht. 

Leden van het Kabinet weten dat als zij voorstellen, of wetten gaan steunen die met de rechtsstaat conflicteren, zij precies doen wat de aanslagplegers en hun handlangers willen en dit ook via social media tegen Nederland zullen gebruiken als het land dat moslims discrimineert.

De opstelling van Mark Rutte tijdens het debat is een wijze les voor politici en diplomaten. Hij heeft gezien hoe de Franse president Emmanuel Macron een zwaar politiek, maatschappelijk en vooral een economische prijs moest betalen midden in de coronacrisis. Rutte wil koste wat het kost politieke ruzie vermijden met moslimleiders en een economische boycot voorkomen door de moslimwereld.

De botsing in de Kamer ging niet over de islam of moslims. De botsing ging over dat Denk, waarvan de meesten dachten dat het een seculier partij is, het ging opnemen, voor wat de inlichtingendiensten de salafistische aanjagers noemt. In dit geval Ismail Abou Soumayyah, de man achter de petitie, die een verbod wil op het beledigen van de Profeet Mohammed.

Drie vliegen in een klap
Of Azarkan zich bewust was van de angst van een groot deel van de Kamer, weet ik niet. Wat ik wel weet is dat “de botsing” voor Azarkan een geschenk uit de hemel is. 

Azarkan, die niet religieus is, heeft zijn positie binnen Denk en bij de Neder-Moslims verstevigd. Wie twijfels had over Denk, door de interne ruzie en hun huidige drie zetels, heeft het nu mis.

Hij rekent ook af met het voornemen van zijn grote rivaal, de politieke leider van Nida, die ook mee wilt doen aan de landelijke verkiezingen volgend jaar. Denk agendeert steeds meer moslim-onderwerpen zoals aandacht voor moslimbegraafplaatsen.

De aanval op Azarkan zal ervoor zorgen dat salafistische aanjagers en hun organisaties hun achterban zullen oproepen om op 15, 16 en 17 maart 2021 op Denk te stemmen. 

Madeleine van Toorenburg (CDA) kan dit natuurlijk ziek vinden. Door zo hoog uit de toren te blazen staat zij niet alleen buitenspel, maar bezorgde zij de salafistische aanjagers juist hun natte droom. De islam is niet in crisis; maar alive and kicking.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in