7.9 C
Staphorst
dinsdag 16 april 2024

Eredoctoraat voor Kamervoorzitter Khadija Arib

Kamervoorzitter Khadija Arib heeft vanmiddag een eredoctoraat in ontvangst genomen van de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam. Zij zei tijdens de digitale uitreiking zeer vereerd te zijn.”

De VU kende haar de titel toe vanwege haar ‘grote bijdrage aan de positie van migrantengroepen in onze samenleving en haar inzet voor de waarden van de democratie, met speciale aandacht voor de stem van minderheden’.

Volgens Erepromotor Halleh Ghorashi laat de Kamervoorzitter ‘passie, professionaliteit en geloof in de democratie’ zien, staat zij in haar functie boven de partijen en behandelt zij tegenstanders met respect en waardigheid. “Voor haar telt niet alleen de meerderheid, maar iedere stem.” Tenslotte is zij ook een lichtend voorbeeld vanwege haar ‘warme menselijkheid’. 

In haar dankwoord zei Khadija Arib dat dit voor haar een ‘ongelooflijk bijzonder moment’ was: “Ik heb me altijd ingezet voor gelijke rechten en voor universele waarden. Als Kamervoorzitter waak ik er daarom voor dat men respect heeft voor elkaars mening. Ik noem de moord op de Franse leraar Samuel Paty en het feit dat een Nederlandse leraar heeft moeten onderduiken wegens bedreigingen.”