De twee gezichten van Aboutaleb

0
200

Ene Frénk van der Linden heeft een programma gemaakt over burgemeester Aboutaleb dat afgelopen december is uitgezonden op tv.

In dat programma heeft Frenk (want laten wij die man maar gewoon bij zijn gewone naam noemen) trachten duidelijk te maken dat Aboutaleb ‘twee gezichten’ zou hebben.

Dat heeft blijkbaar nogal wat commotie veroorzaakt onder andere zoals blijkt uit een pagina daarover die op Internet Explorer van de site is gehaald. Opvallend is dat je over dit vreemde verhaal niets meer hoort.

De eerste commotie acht ik zeer begrijpelijk, want het gehele programma was in feite opgehangen (en nog verkeerd ook) aan de befaamde ‘rot toch op’-uitspraak van Aboutaleb. Je kunt van mening verschillen over de vraag of dit een gelukkige uitspraak was maar om daaruit de conclusie te trekken dat iemand twee gezichten heeft lijkt wat ver gezocht.

En wat dan nog, als iemand meerdere gezichten zou hebben voor meerdere functies in de samenleving? Zo lang het een niet conflicteert met het ander is het mijn business niet. Voor mij heeft onze burgemeester één, duidelijk en prima gezicht; dat van bestuurder van de stad en ik vind dat onze stad in zijn algemeenheid uitstekend bestuurd wordt. Voorbeelden?

Het openbaar vervoer functioneert uitstekend. Op Nieuwjaarsdag liepen de mannen van de ROTEB onze straat al weer schoon te maken. Het imago van Rotterdam is internationaal gezien bijzonder positief, vooral voor zijn vooruitstrevende, moderne architectuur. En sociaal gezien is Rotterdam, met zoveel mensen van totaal verschillende komaf, bijzonder rustig.

Dat hebben wij mede te danken aan onder anderen onze burgemeester en ik zou die man met geen andere burgemeester van een grote stad in Nederland willen ruilen en al helemaal niet met die van Den Haag.

Om het op zijn Rotterdams te zeggen; ‘Frenk, pleurt toch op met jouw twee gezichten’!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in