Algiers boos op Arabische landen

Algerije overweegt zich terug te trekken uit de Arabische Liga en de banden met de Golfstaten te verbreken, dat meldt de Algerijnse krant Liberté.

Algiers, die vorige week verrast was door het Marokkaanse ingrijpen in Guerguarate, was nog meer verrast door het gebrek aan steun voor zijn Polisario-proteges uit de Arabische landen in het bijzonder de Golfstaten.

De Marokkaanse diplomatie draaide de afgelopen dagen op volle toeren. Naast de militaire operatie lanceerde Rabat een ongekende media en diplomatiek offensief op de sociaal media. 

Via het account van hun ministeries van Buitenlandse Zaken, lieten de belangrijkste Golfstaten, Turkije en ander Afrikaanse landen weten dat zij achter Marokko staan.

Het Algerijnse dagblad El Watan roept Algerijnse politici tot een herziening van de economische betrekkingen tussen Algerije en de Arabische landen, waarbij het herinnert aan de vele investeringen van de Verenigde Arabische Emiraten in het land.

De woede en teleurstelling van Algiers over de Sahara is niet de enige kwestie dat de machthebbers dwars zit. De Algerijnse leiders zijn in de Libische kwestie ook vervangen door Marokko, Egypte en Tunesië.