WRR en CBS nemen afscheid van allochtoon en autochtoon

0
60

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stoppen met onmiddellijke ingang met het gebruiken van de term allochtoon en autochtoon. 

Dat schrijft de Raad in Migratie en classificatie. De publicatie is formeel nog geen advies aan het kabinet, maar bepaalt wel de lijn in het woordgebruik.

Volgens het WRR is de diversiteit en beweeglijkheid onder migranten zo groot, dat het geen zin heeft over hen in generieke termen te spreken.

WRR-lid en hoogleraar Godfried Engbersen wil ook af van de begrippen westers en niet-westers. Nu nog zijn Japanners en Indonesiërs westers, en Surinamers en Antillianen niet-westers. Engbersen: ‘Zo nu en dan moet je grote opruiming houden.’

Arjen Leerkes, Universitair Hoofddocent Sociologie en Jaco Dagevos Bijzonder Hoogleraar Integratie en Migratie beiden verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Waren juist deze begonnen  met een groot schalige onderzoek om de behoete te peilen onder de Nederlanders over hoe nu verder met de begrippen allochtoon en allochtoon. http://demoslimkrant.nl/home/2016/10/11864.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in